Gorivo za dinar više

Bez autora
Nov 11 2011

Cene naftnih derivata u Srbiji, bez obzira na kretanje cena derivata na svetskim tržištima, odnosa dolara i evra, skoka ili pada dinara nastavljaju da rastu. Povećanja, doduše, nisu tako česta niti dramatično velika, ali su i minimalna pomeranja cena očito značajno opterećenje za građane. Poslednje usklađivanje cena su u NIS-u su imali pre par dana.Dizel i benzin su poskupeli za dinar po litru, a TNG za 50 para. Tako je, sada, cena benzina BMB 95 133,80, evropremijuma BMB 95 138,50, dizela D2 125,50, evrodizela 136,40 i TNG 68,90 dinara po litru.

Gorivo za dinar višeCene naftnih derivata u Srbiji, bez obzira na kretanje cena derivata na svetskim tržištima, odnosa dolara i evra, skoka ili pada dinara nastavljaju da rastu.

Povećanja, doduše, nisu tako česta niti dramatično velika, ali su i minimalna pomeranja cena očito značajno opterećenje za građane.

- Poslednje usklađivanje cena smo imali pre par dana - kaže nam prodavac na veoma prometnoj benzinskoj stanici NIS „Zmaj“.

- Dizel i benzin su poskupeli za dinar po litru, a TNG za 50 para.

Tako je, sada, cena benzina BMB 95 133,80, evropremijuma BMB 95 138,50, dizela D2 125,50, evrodizela 136,40 i TNG 68,90 dinara po litru.

Naravno, vozači koji mogu kupuju gorivo u periodima kada važi popust od tri odsto. Cene na pumpama NIS, baš kao i kod ostalih distributera se razlikuju od pumpe do pumpe, pa dobro informisani vozači mogu da ostvare i značajnije uštede.

Ostale velike kompanije, kao i privatne „pumpadžije“, prate NIS sa cenama, a ono što može da raduje potrošače je da se cena TNG, popularnog plina, koji je početkom jeseni skoro svakodnevno rastao, stabilizovala i sada litar ovog veoma popularnog derivata kod nas, košta od 67,90 dinara, koliko je na pumpama „Lukoila“, do 69,90 dinara kod ostalih velikih kompanija. Cene TNG su i kod privatnika različite i kreću se u rasponu od 67 do 71 dinara po litru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik